donderdag 1 maart 2018

Punakaiki - Wanaka

De volgende stop was Fox Glacier. Op de weg richting dit stadje konden we nog maar eens genieten van de mooie kuststreek en meer naar de gletsjer zelf van de prachtige kleur van het water in de rivieren afkomstig van de gletsjers.



Gezien dit een regenachtige dag was hadden we een beetje schrik dat de heli-hike van de volgende dag niet zou doorgaan, maar de mensen van de hostel waar we verbleven stelden ons direct op ons gemak: het zou prachtig weer worden!

En ze hadden gelijk... :-)
Nadat we sokken en schoenen hadden gekregen 'sprongen' we de helicopter in op weg naar de gletsjer.
We zaten in een groep met een familie Chinezen die honderden foto's genomen hebben waar ze in dezelfde pose staan... M.a.w. het ging dus niet echt vooruit! (allemaal samen blijven zei de gids, maar de Chinezen dachten daar duidelijk anders over...)
Na een wandeling van zo'n 2 uur over het ijs (één van de Chinese vrouwen is nog in een diepe put met ijskoud water gestapt) vliegen we terug naar het stadje.



Na de lunch maken we nog een wandeling rond Lake Matheson. Dit meer is bekend voor zijn weerspiegelingen van Mount Tasman en Mount Coock. Tot onze grote spijt was er van deze weerspiegelingen niets te zien... (maar het was toch een mooie wandeling...)



Omdat we toch benieuwd waren naar deze weerspiegelingen zijn we de volgende ochtend heel vroeg opgestaan (dan heb je het meeste kans hierop) en hebben we een stuk van de wandeling opnieuw gedaan. En met succes!
helemaal rechts Mount Coock, daarnaast Mount Tasman
Van een Belgisch koppel dat we tegengekomen waren in de hostel, hadden we de tip gekregen dat je een mooie wandeling naar de Franz Jozef Gletsjer kon maken, die hebben we dan ook maar gedaan!


Gezien er in Fox Glacier geen fatsoenlijke winkel was en we geen eten meer hadden, zijn we maar een hapje gaan eten om deze dag af te sluiten... ;-)

De volgende dag moesten we de Haast Pass nemen om naar Wanaka te rijden. Dit moet een van de mooiste wegen zijn waar we al over gereden hebben... Afgelegen dorpje, watervallen, mooie blauwe meren, noem maar op...

Het afgelegen Jackson Bay

Genieten van een koffietje in Jackson Bay

Roaring Billy Falls

Fantail Falls

Blue Pools

Blue Pools

Lake Wanaka

Lake Hawea
Normaal gezien is dit een rit van zo'n 3 en half uur, maar door alle stops hebben we er een volledige dag over gedaan!

Vandaag hebben we een tochtje op de Matukituki River gedaan met de jet boot. Met hoge snelheid door (bijna over) het water scheuren, dicht tegen de kant, scherpe bochten, spins, ... En dit allemaal door een prachtige omgeving. Ze hebben hier niet voor niets wat scenes voor de Lord of the rings films gemaakt.

De misty mountains
In de namiddag stond er plots heel veel volk met vlaggen, ... langs de weg in het centrum. Slim als we zijn, hadden we direct door dat hier iets ging gebeuren. Na een korte speurtocht op internet kwamen we te weten dat de 2 bronzen medaille winnaars van de olympische winterspelen afkomsting zijn van Wanaka. Deze werden met een open wagen door het dorp gereden... We waanden ons even een kiwi! ;-)

Zoi en Nico

2 opmerkingen:

  1. Wow! De foto's zijn dit keer werkelijk adembenemend: de gletsjers, de weerspiegelingen, de misty mountains … :O

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een aanrader om zelf eens in het echt te gaan bezichtigen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen